”Mitt zulunamn är Ingelosi” är min självbiografiska debutroman och handlar om vad som blev möjligt i mitt liv, när jag äntligen började våga lyssna inåt, på det som känns sant i mitt hjärta.

Om hur förtvivlan och känslor av maktlöshet kan leda till tillit och viktiga insikter och hur jag började utveckla mitt självledarskap. 

Jag tar dig med på en resa genom avgrundsdjupa konflikter, magiskt stark kärlek, bottenlös sorg och livsavgörande möten.

Den är utgiven på Lassbo Förlag och finns som fysisk bok, ljudbok och e-bok.

NÅGRA RÖSTER FRÅN LÄSARNA

”Wow! En så inspirerande och känslosam bok!

Kan inte sluta lyssna och är fascinerad av både den varma berättelsen och den varma fina berättarrösten.

Med många igenkänningsfaktorer som ”jante” och känslan av att känna att man inte kan, inte vågar.

Du gjorde det!”

Carina Fougstedt

”Jag har precis börjat på en sagolik bok, så oerhört närvarande, med ord som träffar helt rätt. Jag känner att jag längtar vidare in i boken och följa författaren i det hon delar med sig av. Jag får följa hennes vindlande liv, tankegångar, känslor och med- och motgångar. Hon inspirerar stort med sitt mod i sina val och ärlighet till sig själv.

Detta är en bok jag varmt rekommenderar och blir så innerligt glad över att den finns och att just jag får läsa den.”

Anneli Zachrisson 

”Jag kunde inte sluta läsa din bok. Så kraftfull, hemsk och vacker på samma gång.

Tack, tack för att du har skrivit den. Den berör mig på själsnivå. Din berg- och dalbanefärd, känslomässigt, blir min, jag följer dina ord i en egen berg- och dalbana.

Du kunde likaväl har stått bredvid mig och skatt om mig fysiskt, så stark är din text.”

Laila Karlsson

”Idag sitter jag vid mitt frukost bord och är helt uppslukad av Annica Westmans debutroman Mitt zulunamn är Ingelosi och är helt fascinerad av historien i den självbiografiska berättelsen Annica bjuder på. Wow! 

Dessutom inser jag att boken inte bara berättar hur denna fantastiska kvinna tack vare sin livsresa genom kärlek, sorg och livsavgörande vändpunkter hittat hem och skapat det enorma engagemanget för Sydafrikas barn utan boken fungerar också som ”lärobok” i att själv träna på mod, självkärlek och att vara sann mot sig själv.” 

Livia Deák Jönsson

”Vilken fantastisk bok!

Jag har försökt läsa sakta och i omgångar för att spara, men idag tog den slut. Jag har bläddrat tillbaka och läst om.

Vilken historia. Vilken författare. Jag väntar på en uppföljare.”

Lena Forsell Bergling

”Vi har med stor behållning läst Annicas bok tillsammans! Du tar oss med in i sammanhang, i en kultur och värld vi behöver lära om och som vi känner med.Utlämnande, personligt skildrar du din egen livsresas höjder och dalar, klippor, grund och skimrande oceaner. 

Du sporrar och utmanar oss i ställningstaganden och i att GÅ FÖR DET VI TROR PÅ ! En underbar inspiratör och kärleksfull medvandrare har gett oss denna gåva <3  

TACK ANNICA ! DU BERIKAR VÅRA LIV ! 

PS. Den här boken får Ni inte missa !”

Per och Ing-Marie Hagström

”Precis läst ut och torkat tårarna. Så fantastisk berättelse.

Nu skall jag läsa ett varv till och ge mig utrymme att reflektera över dina kloka tankar.

Tack för en storartad läsupplevelse.”


Eva Klingström

”Nu har jag läst din bok. Jättebra och så intressant att läsa om din tid hos Bobbi Bear. Du gör så målande beskrivningar om landskapet, klimatet, människorna, så man kan se det framför sig, det känns som om man vore där.

Jag har en benägenhet att skynda när jag läser böcker, så jag ska läsa den en gång till och läsa lugnt!”

Barbro Johansson

”Har just läst Annica Westmans fina bok ”Mitt zulunamn är Ingelosi”. Så intressant att läsa om någon man ändå känner lite grann.

En intressant och spännande livsresa och personlig utveckling samt en känsloladdad dagbok från volontärtiden i Sydafrika som lämnar ingen oberörd.

Jag sträckläste den och rekommenderar den varmt.” 

Ulla Larsson

Tänk att…

Mitt mod och min bok skulle leda till ett poddavsnitt!

Häromveckan fick jag träffa fina  Malte Hallquist och medverka i hans lika fina podd ”Insikter från utsikter”!

Avsnitt 101. Ett riktigt ”halleluja-moment” för mig. 

Malte, du är verkligen en hjärtinnerligt varm människa, som fick mig att känna mig trygg, fri, grundad och stolt! 

Alla de kvalitéer för att ett samtal ska bli ett samtal som stannar kvar, går lite djupare, känns lite närmare, lagras i hjärtat, besitter du. 

Du för och du följer, precis som i en väldigt trygg och lyhörd dans. 

Jag är så glad för vårt möte och för att jag fick ”lägga mig i dina händer” en stund. 

I avsnittet pratar vi om min tid som volontär i Sydafrika, om min bok ”Mitt zulunamn är Ingelosi” och om vad som är viktigt på riktigt i livet.

FILMKLIPP

MEDIA OM BOKEN

”En bok om att våga öppna sig och stå på sig. 

En mycket intressant bok om att helt ändra livsstil, tycker det är modigt att jobba som volontär. Att läsa om olika människoöden var lärorikt och intressant. Alla lever verkligen olika. 

En bok som är lättläst med ett enkelt språk vilket gjorde att den vart snabbt utläst. Många olika tankar kom när man läste. Lagom långa kapitel. Mycket spännande att följa med på resan. Mycket bra miljöbeskrivningar. Fint omslag.

Boken får 4/5 utav mig”

”Det är en otroligt stark berättelse… 

Boken berör! Det är inte sällan jag sitter med en klump i halsen och undrar hur i hela friden människor kan bete sig så som Annica beskriver i sin bok! Det är overkligt, helt osannolikt, vansinnigt sjukt men tyvärr berättar Annica om verkliga händelser…/

Boken gör starkt intryck, och får mig än en gång fundera på var och hur jag kan göra skillnad!”


”Intressant och engagerande, men obehaglig!

Jag har alltid varit intresserad av människor och olika kulturer. Så när jag fick frågan om jag ville läsa boken så tvekade jag inte en sekund. 

Vi får följa författaren i hennes resa att hitta sig själv. Att bryta upp och splittra familjen och hennes känsla av svek, skuld och skam. Men vi får också följa med henne till Sydafrika där hon kommer i kontakt med Bobbi Bear, en organisation som hjälper sexuellt utnyttjade barn och ungdomar. 

Boken är en väldigt viktig ögonöppnare inom ett ämne som behöver mer uppmärksamhet…”

”Vilken öppen och ärlig bok!

Det är intressant att läsa om hennes arbete som volontär, resan för att komma dit och vägen hem till Sverige igen. Det gör ont att läsa om olika människoöden som Annica möter, var och en med sin egen historia. Boken är lättläst och väcker en del tankar hos mig. Speciellt kapitlet om när Annica förlorar sin mamma.

En väldigt bra bok med mycket intressanta och kloka tankar. En spännande livsresa och hur hon utvecklas som person. Väl värd att läsa!”

”Det här är en väldigt intressant bok som börjar med författarens egen livsresa. 

Efter att ha varit gift länge inser hon att förhållandet inte kan fortsätta och det rör upp väldigt mycket i hennes liv. Relationen med barnen blir komplicerad och samtidigt som hon försöker navigera i det nya livet utan den hon är van att ha vid sin sida börjar hon tänka mer på vad hon vill ha ut av livet, vem hon vill vara/…/  

Det är en läsvärd bok och jag är väldigt glad att jag fick chansen att läsa den.”

”Annica skriver så öppet och ärligt om hur hennes resa har varit. 

Det är väldigt intressant att följa hennes arbete som volontär. Så mycket kärlek och omtanke. Samtidigt blir man arg och ledsen över hur barn behandlas. 

Men med deras insats finns det hopp för dessa barn.Annica har skrivit en självbiografisk roman om att hitta hem i sitt hjärta igen. 

Det är en stark och intressant bok. Jag hade väldigt svårt att sluta läsa.”


”En fantastisk berättelse med kloka och intressanta tankar om en spännande livsresa och personlig utveckling.

Den berör på många plan och på många och flera olika sätt. Du Annica skriver så levande både från din tid i Afrika men även när du beskriver dina olika vändor i den privata sfären i Sverige.   

Din dikt till din mamma blev för mycket för mig just då när jag läste. Jag hade precis fått beskedet att min mamma som bor på ett äldreboende blivit smittad av covid19.  Den är så vacker, är det någon som sjungit in den ännu?”