Att musik är en kraftfull väg in i en människas hjärta är ingen nyhet. Jag har otaliga gånger i mitt liv ”drabbats” av både låtar och människorna som framfört dem. Men att hela mitt system liksom på cellnivå skulle påverkas så starkt av en enda låt hade jag inte kunnat föreställa mig. 

Att känna hur jag blir berörd ända längst in i märgen. Samtidigt som hjärtat OCH hjärnan jublar över det vackra i sången och musiken. Mitt jubel kommer också av låtens djupt kärleksfulla och viktiga budskap – att släppa våra begränsande föreställningar om oss själva och våga bli allt det vi kan vara.

Låten jag syftar på är skriven och komponerad av Sanja Streuli och P-O Nilsson och heter ”ALL I CAN BE”. Den rymmer allt det jag önskar av en låt – och mycket mer därtill. 

En av anledningarna till att jag blir så berörd tror jag handlar om min egen resa de senaste åren – och som fortfarande pågår. En resa i både det yttre och det inre där jag har haft förmånen att möta många kärleksfulla och stöttande människor men också burits av mitt eget mod att våga möta och utmana mina rädslor. Vågat riskera misslyckanden och att bli sviken och besviken. Våga ha tillit till att jag duger, har förmågor och kan bidra till världen.

Någon har sagt ”det är utanför trygghetszonen som utvecklingen börjar” och jag kan bara instämma. Och allteftersom trygghetszonen utvecklas och utvidgas blir ännu mer möjligt. 

En av låtens rader lyder: 

“Cause I finally know I belong here, in all of my splendor, with all of my flaws”. 

Och det är precis det som är ”hela grejen”. 

Att vi äntligen och slutligen ska våga inse och VETA att vi alla har en plats – med alla våra starka förmågor och med alla våra tillkortakommanden. Att innerst inne verkligen känna, och veta, att vi har en given plats – precis så som vi är! 

Jag önskar att jag hade kunnat formulera mig så väl som Sanja gör – då hade detta varit mitt manifest och ledmotiv! 

För både mitt liv och min professionella gärning!

Budskapet i låten, så som jag tolkar det, sammanfattar allt jag vill bidra med i mitt arbete. Att hjälpa andra att våga växa – och våga blomma! Och bli allt det du kan vara. 

Tack Sanja och P-O för en fantastiskt fin och viktig låt! Jag lånar den och hoppas att den sprids över hela klotet för många många fler att njuta och inspireras av!

Categories:

Tags:

6 Responses

  1. Mållös och andlös. Så känner jag mig efter att ha läst din text. Vaddå ”text” förresten? Det är inte en text – det är en lovprisning, en överjordisk komplimang, en bekräftelse som onödiggör sisådär 10 år i terapisoffan!
    Tack från djupet av min själ. Och om den träffade rätt hos dig kan den troligtvis träffa rätt hos andra också, så jag hoppas att du får rätt och att den får snurra några varv runt jorden.
    TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *