Lugnet lägger sig…

Efter 11 otroligt intensiva och väldigt roliga och kreativa dagar och kvällar på min kärbos handelsträdgård lade sig så äntligen lugnet igår. På kvällen den 23:e. 

Den allra bästa julklappen kom i form av mina barn och en svärson. (Vilket knasigt ord förresten! ”Svär-son”. Tror han ska få kallas ”min ingifta son” istället.)

Att få ta emot dessa tre unga vuxna underbara människor och bara vara tillsammans. Äta take away meze i kolossalformat och bara njuta av god mat och dryck utan stress och press var bara helt ljuvligt.

För några år sedan hade take away som julmiddag varit helt otänkbart för mig.

Hämtmat till jul? NÄÄ!  Men nu var det så väldigt välkommet. Inte bara har vi jobbat som galningar, vi har också flyttat och samtidig med det renoverat, så all vaken tid och lite till har gått till det. Det har verkligen inte funnits utrymme eller ork för att också planera och laga julmat. Så istället för att totalt slå knut på mig själv bestämde jag att vi skulle äta libanesiska meze. Oj ,va gott det var! 

Och det blev återigen så tydligt att det är umgänget och sällskapet som är det allra viktigaste vid en måltid. Sjålvklart är det viktigt hur maten smakar, men det spelar faktiskt mindre roll vem som rört i grytorna. Och det säger jag fast jag verkligen ÄLSKAR att laga och bjuda på mat. Men inte till priset av kollaps. Skönt att den insikten ändå kom till slut – även till den här prestationsprinsessan 😇

En julaftonsfrukost tillsammans med dessa tre juveler var som balsam för min slitna kropp och själ. Så mysigt!

Darling jobbar och efter att ha vinkat av juvelerna är jag nu själv i huset. Det enda som låter är väggklockan som tickar. Utanför fönstret står höga rimfrostklädda träd och det kalla diset bäddar liksom in tillvaron i vita kristaller och en känsla av lugn. 

Julaftonen blir mer lugn än planerat då den andra halvan av familjen umgås onödigt intimt med det däringa viruset som nu härjar lite mer intensivt igen. Jag tänker ändå att det blir precis som det ska. 

Julen är här och jag njuter av den. Framför allt njuter och gläds jag över att vi har fred i vårt land, att jag har mat på bordet, en säng att sova i och tak över huvudet.

Men det som verkligen toppar allt är att jag har en fantastiskt fin familj, modell extended family. 

And I love it!

Och jag vill så här till sist bara skicka med en tanke om att fundera över vad som verkligen känns viktigt på riktigt – för dig?

Min allra varmaste julkram till dig – önskar dig en alldeles underbart fin och fridfull jul <3

Ta väl hand om dig – DU är den viktigaste i ditt liv ❤️❤️❤️

Categories:

Tags:

2 Responses

  1. Så viktigt det du skriver om . Skratt och kärlek med kärlingarna tak över huvudet och mat på bordet, det är verkligen det viktigaste i livet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *